Loading icon

Aeromexico er flaggskipsselskapet i Mexico

Aeromexico er et privat selskap som tilbyr lufttransporttjenester i Mexico og til andre land. Flyselskapet ble grunnlagt 15. august 1964 av en gruppe meksikanske gründere. Fra januar 2019 flyr den også til 58 destinasjoner i Mexico og USA. Det har hovedkvarter i Mexico City.

Aeromexico er flaggskipsselskapet i Mexico

Aeromexico er flaggselskapet til Mexico. Grunnlagt i 1964, er det et privat selskap med flere destinasjoner enn noe annet flyselskap fra Mexico. Flyselskapet ble grunnlagt 15. august 1964 av en gruppe meksikanske gründere.

Aeromexico ble grunnlagt 15. august 1964 av en gruppe meksikanske gründere. Det er nå Mexicos flagg-flyselskap og har knutepunkter på Benito Juarez internasjonale lufthavn i Mexico by, General Mariano Escobedo internasjonale lufthavn i Monterrey, Nuevo León og Francisco Sarabia internasjonale lufthavn i Tijuana. Hovedkonkurrenten er Interjet som ble grunnlagt i 2008 av Grupo Aeromexico SAB de CV (Grupo Aeromexico).

Aeromexicos hovedkvarter ligger i Domingo Miranda 1-3 Colonia del Valle Delegación Cuauhtemoc 06500 Ciudad de México CP1420MX

Som januar 2019 flyr det også til 58 destinasjoner i Mexico og USA

Fra januar 2019 flyr det også til 58 destinasjoner i Mexico og de forente stater. Aeromexicos rutenettverk fokuserer på Latin-Amerika og Nord-Amerika. Det ble grunnlagt under andre verdenskrig som Compania Mexicana de Aviacion (CMA) av Ernesto Baeza Garcia og ni andre investorer som brukte sine personlige fly for å starte flytjenester fra Mexico City til Guadalajara. I 1946 begynte den å fly innenlands i Mexico; kort tid etter at internasjonale flyvninger ble lagt til.

I 1988 ble CMA privatisert av president Carlos Salinas de Gortari; det fortsatte imidlertid å operere som et statseid foretak til 1994 da det ble en del av Grupo Aeromexico SAB de CV. Den 17. mai 1994 kjøpte Grupo Aeromexico SAB 100 % eierandel fra CMA-aksjonærene.


Det har hovedkvarter i Mexico City

Hovedkontoret til Aeromexico ligger i Mexico City, hvor det okkuperer Torre Aeromexico-bygningen. Selskapets hovedkvarter er lokalisert i Bosque de Chapultepec-området i Mexico City, nær Chapultepec-skogen og nær Polanco.

Aeromexico tilbyr tjenester til flere destinasjoner enn noe annet flyselskap fra Mexico

Aeromexico tilbyr service til flere destinasjoner enn noe annet flyselskap fra Mexico. Det er flaggskipsselskapet i Mexico, og det har sitt hovedkvarter i Mexico City.

Dette er fordi Aeromexico flyr til mer enn 100 destinasjoner over hele verden, med fly fra både Nord-Amerika og Europa. I tillegg tilbyr Aeromexico over 1500 ukentlige flyvninger mellom Nord-Amerika og Latin-Amerika gjennom sitt partnerskap med Delta Airlines (som eier en eierandel på 49 % i Aeromexico).

Flyselskapet ble oppkalt etter gudinnen for luft og vann, som også inspirerte en av flylogoene deres

Flyselskapet ble oppkalt etter gudinnen for luft og vann, som også inspirerte en av flylogoene deres. Gudinnen er også kjent som gudinnen for vind, regn og skyer. Logoen var inspirert av en skulptur av gudinnen i Mexico City. I den har hun en fugl som sitter på hodet mens hun holder en slange i hånden.

Aeromexico er et privat selskap som tilbyr lufttransporttjenester i Mexico og til andre land

Aeromexico er et privat selskap som tilbyr lufttransporttjenester i Mexico og til andre land. Aeromexico ble grunnlagt 15. august 1964 som Aeronaves de Mexico (Aeronaves). I 1990 ble det et datterselskap av Grupo Acosta og ble omdøpt til Aeromar Airlines S.A., men det returnerte til sitt opprinnelige navn i 1997 da Grupo Acosta solgte sine aksjer tilbake til Garza Lopez-familien som eide flyselskapet før 1990. 

I dag opererer selskapet under sitt nåværende navn og har utvidet til de fleste større flyplasser i Mexico, så vel som flere internasjonale destinasjoner som Los Angeles internasjonale lufthavn (LAX), New York John F Kennedy internasjonale lufthavn (JFK), Washington Dulles internasjonale lufthavn (IAD).

Aeromexico er flaggskipsselskapet i Mexico. Flyselskapet ble grunnlagt 15. august 1964 av en gruppe meksikanske gründere. Fra januar 2019 flyr den også til 58 destinasjoner i Mexico og USA. Det har sitt hovedkvarter i Mexico City. Aeromexico tilbyr service til flere destinasjoner enn noe annet flyselskap fra Mexico. Flyselskapet ble oppkalt etter gudinnen for luft og vann, som også inspirerte en av flylogoene deres.

Kjøpe billetter online