Loading icon

Voel me slecht in het vliegtuig

Hoewel vliegtuigen worden beschouwd als de snelste manier van reizen, betekent dit niet dat het prettig is, en voor sommige mensen verandert het zelfs in marteling.

Na vluchten heeft niet alleen het lichaam enige tijd te maken met jetlag, ook het vestibulaire apparaat tolereert een dergelijke tijdverdrijf extreem negatief, en wanneer overmacht optreedt, verergert dit alleen de sensaties en de situatie.

Tijdens de vlucht lijdt het hele lichaam (van de bloedsomloop tot aan de luchtwegen) , wat astma-aanvallen kan veroorzaken, en zelfs hevige blauwe plekken kunnen voorkomen.

Sommige van de fysieke gevolgen komen voort uit de psychologische problemen die gepaard gaan met vliegen.

In een bepaalde risicozone bevinden zich mensen met problemen aan het hart, de luchtwegen, de bloedsomloop, die die lijden aan chronische ziekten en ernstige verwondingen hebben.

In sommige gevallen (als iemand niet zeker is van zijn eigen welzijn), is het raadzaam om een arts te raadplegen en toestemming te vragen om te vliegen. Dit is natuurlijk niet altijd nodig, maar als verzekering is de keuring niet overbodig. Het kan gebeuren dat een of andere ziekte erg verergert, en het zal categorisch gecontra-indiceerd zijn voor een persoon om respectievelijk te vliegen, het is belangrijk om dit van tevoren te weten.

Uit angst voor complicaties kan een passagier van de vlucht worden verwijderd, maar het hangt allemaal af van de bepaald bedrijf en zijn houding ten opzichte van zijn eigen passagiers.
Het wordt met name afgeraden om te vliegen voor degenen die onlangs een chirurgische ingreep hebben ondergaan, omdat het moeilijk is om de reactie van het lichaam te voorspellen.

Ook worden vluchten ten zeerste afgeraden voor zwangere vrouwen (vooral in de latere stadia), omdat het zelfs tot vroeggeboorte kan komen. Wat pasgeborenen betreft, deze mogen alleen in het vliegtuig worden meegenomen onder begeleiding van een bekwame arts.

< p data-ctag="figure">

Over het algemeen is de luchtvaartmaatschappij natuurlijk verantwoordelijk voor de gezondheid van passagiers, maar afhankelijk van het bedrijf, de vlucht en het land kunnen wettelijke nuances variëren. In sommige maatschappijen volgt het personeel een speciale universele medische opleiding, terwijl dit in andere niet wordt gegeven, zodat de passagier kleine lichamelijke problemen zelf moet oplossen. Met het oog op dit laatste wordt passagiers zeker aangeraden om de nodige medicijnen bij zich te hebben, en als ze specifiek zijn, moet u de juiste medische toestemming krijgen voor hun vervoer en gebruik.

Wat betreft de geldigheid van de verzekering, deze dekt meestal niet de vlucht, maar hier de vervoerder is weer verantwoordelijk voor de passagiers. Het belangrijkste is dat alles direct aan boord wordt gedocumenteerd, waarna de passagier moet worden bijgestaan of er financieel voor moet worden gecompenseerd.

Als er niemand is om te helpen en de passagier erg ziek is, vindt er een noodlanding plaats, zodat toeristen zich nergens zorgen over hoeven te maken .

Afzonderlijk is het de moeite waard opmerkend dat er zeer weinig dodelijke gevallen zijn tijdens vluchten (zelfs volgens de wereldstatistieken), dus een persoon hoeft alleen de nodige medicijnen bij zich te hebben, en anders kunt u vertrouwen op de luchtvaartmaatschappij.

De beste manier om goedkope vluchten

te kopen