Loading icon

Føler meg dårlig på flyet

Selv om fly anses som den raskeste måten å reise på, betyr ikke dette at det er hyggelig, og for noen mennesker blir det til og med tortur.

Ikke bare må kroppen håndtere jetlag en stund etter flyreiser, men det vestibulære apparatet tåler også en slik tidsfordriv ekstremt negativt, og når force majeure oppstår, forverrer dette bare følelsene og situasjonen.

Under flyturen lider hele kroppen (fra sirkulasjonsprosessen til luftveiene) , som kan forårsake astmaanfall, og til og med store blåmerker kan oppstå.

Noen av de fysiske konsekvensene kommer fra de psykiske problemene som følger med å fly.

I en spesiell risikosone er personer med problemer med hjertet, luftveiene, blodsirkulasjonen, de som lider av kroniske sykdommer og har alvorlige skader.

I noen tilfeller (hvis en person ikke er sikker på sitt eget velvære), anbefales det å konsultere en lege og få hans tillatelse til å fly. Dette er selvfølgelig ikke alltid nødvendig, men som en forsikring vil ikke undersøkelsen være overflødig. Det kan skje at en eller annen form for sykdom blir svært forverret, og det vil være kategorisk kontraindisert for en person å fly henholdsvis, det er viktig å vite om dette på forhånd.

I frykt for komplikasjoner kan en passasjer bli fjernet fra flyet, men alt avhenger av bestemt selskap og dets holdning til egne passasjerer.
Det anbefales spesielt ikke å fly for de som nylig har gjennomgått noen kirurgiske inngrep, da det er vanskelig å forutsi kroppens reaksjon.

Det frarådes også å fly for gravide kvinner (spesielt i de senere stadier), fordi det til og med kan komme til for tidlig fødsel. Når det gjelder nyfødte, kan de bare tas med på et fly i følge med en kompetent lege.

< p data-ctag="figure">

Generelt er flyselskapet selvfølgelig ansvarlig for passasjerenes helse, men avhengig av selskap, flyreise og land kan nyansene i lovgivningen variere. I noen selskaper gjennomgår personalet spesiell universell medisinsk opplæring, mens i andre er dette ikke gitt, så passasjeren må takle mindre kroppsproblemer på egen hånd. Med tanke på det siste anbefales passasjerer definitivt å ha med seg de nødvendige medisinene, og hvis de er spesifikke, må du innhente passende medisinsk tillatelse for transport og bruk.

Når det gjelder forsikringens gyldighet, dekker den vanligvis ikke flyreisen, men her transportselskapet er igjen ansvarlig for passasjerene. Hovedsaken er at alt skal dokumenteres rett om bord, hvoretter passasjeren må assisteres eller økonomisk kompensert for det.

Hvis det ikke er noen som kan hjelpe, og passasjeren er veldig syk, skjer en nødlanding, så turister har ingenting å bekymre seg for .

Separat er det verdt bemerker at det er svært få dødelige tilfeller under flyreiser (selv i følge verdensstatistikken), så en person trenger bare å ha de nødvendige medisinene med seg, og ellers kan du stole på flyselskapet.

Den beste måten for å kjøpe billige flyreiser