Loading icon

Dingen die verboden zijn om mee te nemen aan boord van het vliegtuig

Vliegmaatschappijen zijn een handige manier om snel op de bestemming te komen. Maar soms kan deze methode ongemak met zich meebrengen vanwege de inhoud van de handbagage. Zowel reizigers met ervaring als beginners worden met dit probleem geconfronteerd. Wat zijn deze dingen en waarom zouden ze niet aan boord moeten gaan? Hoe kunnen deze verboden rondgaan?

In 2022 verschilt, net als in voorgaande jaren, een lijst van dingen die niet mee aan boord mogen afhankelijk van het land en de luchtvaartmaatschappij. Maar desondanks kunnen alle dingen worden onderverdeeld in dingen die alleen in sommige landen en luchtvaartmaatschappijen ongewenst zijn, en dingen die nergens heen kunnen worden vervoerd.

Het is verboden om snijdende en naaiende metalen voorwerpen en gereedschappen mee te nemen aan boord van luchtvaartmaatschappijen: scharen, mes, bijl, bouwgereedschap (tang, hamer, zaag, buzzer, tang en andere), vuurwapens en munitie, explosieve en opruiende voorwerpen en mengsels (voetzoekers, vuurwerk, Bengaalse lichten, buskruit, lucifers en aanstekers, oplosmiddelen en spuitbussen). Speelgoed dat deze voorwerpen imiteert verbieden.

Onder druk staande voorwerpen die gas bevatten, mogen niet aan boord van het vliegtuig worden vervoerd. Stoffen en voorwerpen die giftige stoffen bevatten. Elk jaar wordt hun lijst uitgebreid en verklaard door middel van overeenkomsten tussen landen over de hele wereld. De voor de hand liggende objecten in deze categorie zijn bijvoorbeeld een kwikthermometer, een tonometer, een barometer en verschillende zuren en chloorhoudende stoffen.

Onder streng verbod blijven bederfelijke levensmiddelen: vis, zachte kazen, zuivel- en vleeswaren met een korte houdbaarheid. Maar maak je geen zorgen, je kunt sandwiches, chocoladerepen, fruit en noten, harde kaas en worst, brood, koekjes en snoep meenemen naar het vliegtuig.

Wat betreft vloeistoffen of "halve vloeistoffen", is het moeilijker. Yoghurt, water, sappen, jam, zachte kazen kunnen aan boord worden meegenomen in een container waarvan het volume niet groter is dan 100 ml. Het is vermeldenswaard dat het vaste volume precies verwijst naar de capaciteit en niet naar de getransporteerde producten. Daarom is het niet mogelijk om 100 ml water mee te nemen in een fles met een inhoud van 0,5 liter.

Vloeibare hygiëneproducten, zoals: shampoo, balsem en douchegel kunnen worden vervoerd in miniatuurflesjes die het aanbevolen volume niet overschrijden. Dergelijke containers zijn nu niet alleen op luchthavens te vinden, maar ook in veel winkelketens voor thuis of met cosmetica. Vaak worden ze al compleet verkocht met een pakket van de gewenste maat. Medicijnen kunnen mee aan boord van het vliegtuig. Maar medicijnen in vloeibare vorm zijn ook niet meer dan 100 ml, en harddrugs zijn wenselijk om mee te nemen op voorschrift van de arts.

De beperking op het transport van vloeistoffen met een volume van niet meer dan 100 ml is niet toevallig geldig op alle luchthavens. Het biedt veiligheid tijdens de vlucht zonder passagiers te schaden. Alle vloeibare stoffen die nodig zijn voor het leven, of het nu water of medicijnen is, is ruim voldoende in een volume van 100 ml. Maar verschillende brandgevaarlijke en brandbare vloeistoffen in een volume van minder dan 100 ml kunnen geen onherstelbare schade aanrichten en hebben een onherstelbaar effect op het verloop van de vlucht. Aangezien de brandblusmiddelen die aan boord beschikbaar zijn het probleem zullen elimineren.

Als er zich een onvoorziene situatie heeft voorgedaan: op alle luchthavens, een passagier die geslaagd is voor registratie, een subccelete en andere soorten inspecties kunnen de benodigde artikelen en voedsel kopen in de zogenaamde "schone" zone. Er zijn belastingvrije winkels, verschillende supermarkten en souvenirwinkels. Het is vermeldenswaard dat belastingvrije winkels zich alleen op internationale luchthavens bevinden.

Wij raden u aan om vóór de vlucht de lijst met items die verboden zijn voor vervoer in de luchtvaartmaatschappij zorgvuldig te lezen . En ga met een goed humeur en zonder problemen op reis!

Koop goedkope vluchten