Loading icon

Ting som er forbudt å ta ombord i flyet

Flyselskaper er en praktisk måte å raskt komme seg til reisemålet. Men noen ganger kan denne metoden medføre ulemper på grunn av innholdet i håndbagasjen. Både reisende med erfaring og nybegynnere står overfor dette problemet. Hva er disse tingene og hvorfor skulle de ikke ta med seg? Hvordan kan disse forbudene gå rundt?

I 2022, som i tidligere år, varierer en liste over ting som ikke kan tas om bord avhengig av land og flyselskap. Men til tross for dette kan alle ting deles inn i de som er uønskede bare i enkelte land og flyselskaper, og de som ikke kan transporteres hvor som helst.

Det er forbudt å ta med skjærende og syte metallgjenstander og verktøy om bord i flyselskaper: sakser, kniver, økser, konstruksjonsverktøy (tang, hammer, sag, buzz, tang og andre), skytevåpen og ammunisjon, eksplosive og inflammatoriske gjenstander og blandinger (fyrverkeri, Bengal-lys, krutt, fyrstikker og lightere, løsemidler og spraybokser). For å forby leker som imiterer disse gjenstandene.

Enhver gjenstand under trykk som inneholder gass kan ikke bæres om bord i flyet. Stoffer og gjenstander som inneholder giftige stoffer. Hvert år utvides listen deres og deklareres gjennom avtaler mellom land rundt om i verden. De åpenbare objektene i denne kategorien kan inkludere et kvikksølvtermometer, et tonometer, et barometer og forskjellige syrer og klorholdige stoffer.

Under et strengt forbud forblir lett bedervelige matvarer: fisk, myke oster, meieri- og kjøttprodukter med kort holdbarhet. Men ikke bli lei deg, du kan ta med deg smørbrød, sjokoladebarer, frukt og nøtter, hard ost og pølse, brød, kjeks og søtsaker til flyet.

Når det gjelder væsker eller "halvvæsker", er det vanskeligere. Yoghurt, vann, juice, syltetøy, myke oster kan tas om bord i en beholder, hvis volum ikke overstiger 100 ml. Det er verdt å merke seg at det faste volumet refererer nøyaktig til kapasiteten, og ikke de transporterte produktene. Derfor vil det ikke være mulig å frakte 100 ml vann i en flaske med et volum på 0,5 liter.

Flytende hygieneprodukter, som: sjampo, balsam og dusjsåpe kan transporteres i miniatyrflasker som ikke overskrider anbefalt volum. Slike beholdere kan nå finnes ikke bare på flyplasser, men også i mange kjedebutikker for hjemmet eller med kosmetikk. Ofte selges de allerede komplett med en pakke i ønsket størrelse. Medisiner kan medbringes om bord i flyet. Men medisiner i flytende form er heller ikke mer enn 100 ml, og harde stoffer er ønskelig å tas sammen med resept fra legen.

Begrensningen på transport av væsker med et volum på ikke mer enn 100ml er gyldig på alle flyplasser ikke tilfeldig. Det gir sikkerhet under flyturen uten å skade passasjerene. Alle flytende stoffer som er nødvendige for livet, enten det er vann eller narkotika, er ganske tilstrekkelig i et volum på 100 ml. Men forskjellige brannfarlige og brennbare væsker i et volum på mindre enn 100 ml vil ikke kunne forårsake uopprettelig skade og ha en uopprettelig effekt på flyforløpet. Siden brannslokkingsmidlene som er tilgjengelige om bord vil eliminere problemet.

Hvis en uforutsett situasjon har oppstått: på alle flyplasser, en passasjer som har bestått registreringen, en subccelete og andre typer inspeksjoner kan kjøpe nødvendige varer og mat i den såkalte "rene" sonen. Det er avgiftsfrie butikker, ulike dagligvare- og suvenirbutikker. Det er verdt å merke seg at avgiftsfrie butikker kun ligger på internasjonale flyplasser.

Før flyturen anbefaler vi at du leser nøye gjennom listen over varer som er forbudt for transport med flyselskapet . Og dra på tur med godt humør og uten problemer!

Kjøp billige flyreiser