Uçağa alınması yasak olan şeyler
Havayolları, varış noktasına hızla ulaşmanın uygun bir yoludur. Ancak bazen bu yöntem el bagajının içeriğinden dolayı rahatsızlık verebilir. Hem deneyimli gezginler hem de yeni başlayanlar bu sorunla karşı karşıyadır. Bunlar nelerdir ve neden gemiye almamalılar? Bu yasaklar nasıl ortalıkta dolaşıyor?
Önceki yıllarda olduğu gibi 2022'de de uçakta alınamayacak şeylerin listesi ülkeye ve havayoluna göre farklılık gösteriyor. Ancak buna rağmen, her şey yalnızca bazı ülkelerde ve havayollarında istenmeyenler ve hiçbir yere taşınamayanlar olarak ikiye ayrılabilir.
Kesici ve dikici metal nesnelerin ve aletlerin uçağa alınması yasaktır: makas, bıçak, balta, inşaat aletleri (kerpeten, çekiç, testere, vızıltı, pense ve diğerleri), ateşli silahlar ve mühimmat, patlayıcı ve yanıcı nesneler ve karışımlar (havai fişekler, havai fişekler, Bengal ışıkları, barut, kibrit ve çakmaklar, çözücüler ve sprey kutuları). Bu öğeleri taklit eden oyuncakları yasaklamak.
Gaz içeren basınç altındaki herhangi bir eşya uçakta taşınamaz. Zehirli maddeler içeren maddeler ve nesneler. Her yıl listeleri genişletilir ve dünya çapındaki ülkeler arasındaki anlaşmalarla ilan edilir. Bu kategorinin bariz nesneleri arasında bir cıvalı termometre, bir tonometre, bir barometre ve çeşitli asitler ve klor içeren maddeler yer alabilir.
Katı bir yasak altında, çabuk bozulan yiyecekler kalır: raf ömrü kısa olan balık, yumuşak peynirler, süt ürünleri ve et ürünleri. Ancak üzülmeyin, yanınıza sandviç, çikolata, meyve ve kuruyemiş, sert peynir ve sosis, ekmek, kurabiye ve tatlıları uçağa götürebilirsiniz.
Akışkanlar veya "yarı sıvılar" söz konusu olduğunda, bu daha zordur. Yoğurt, su, meyve suları, reçel, yumuşak peynirler, hacmi 100 ml'yi geçmeyen bir kapta uçağa alınabilir. Sabit hacmin, taşınan ürünleri değil, tam olarak kapasiteyi ifade ettiğini belirtmekte fayda var. Dolayısıyla 0,5 litre hacimli bir şişede 100 ml su taşımak mümkün olmayacaktır.
Şampuan, balsam ve duş jeli gibi sıvı hijyen ürünleri önerilen hacmi aşmayan minyatür şişelerde taşınabilir. Bu tür kaplar artık sadece havalimanlarında değil, ev veya kozmetik ürünleriyle birlikte birçok zincir mağazada da bulunabiliyor. Çoğu zaman, gerekli boyutta bir paketle birlikte satılırlar. İlaçlar uçakta taşınabilir. Ancak sıvı formdaki ilaçlar da 100 ml'yi geçmez ve sert ilaçların doktor reçetesi ile birlikte alınması istenir.
Sıvıların taşınmasına ilişkin kısıtlama 100 ml'den fazla olmayan bir hacme sahip olması tesadüf değil, tüm havalimanlarında geçerlidir. Uçuş sırasında yolculara zarar vermeden güvenliği sağlar. İster su ister ilaç olsun, yaşam için gerekli tüm sıvı maddeler 100 ml'lik bir hacimde oldukça yeterlidir. Ancak 100 ml'den daha az bir hacme sahip çeşitli yang��n tehlikesi olan ve yanıcı sıvılar, uçuşun seyri üzerinde onarılamaz bir zarara neden olamayacak ve onarılamaz bir etkiye sahip olmayacaktır. Gemide bulunan yangın söndürme araçları sorunu ortadan kaldıracağı için.
Öngörülemeyen bir durum meydana gelirse: tüm havalimanlarında, kaydı geçmiş bir yolcu, Bir subccelete ve diğer teftiş türleri, sözde "temiz" bölgede gerekli öğeleri ve yiyecekleri satın alabilir. gümrüksüz dükkanlar, çeşitli marketler ve hediyelik eşya dükkanları var. Gümrüksüz satış mağazalarının yalnızca uluslararası havaalanlarında bulunduğunu belirtmekte fayda var.
Uçuştan önce, havayolunda taşınması yasak olan öğelerin listesini dikkatlice okumanızı öneririz. . Ve keyifle ve sorunsuz bir seyahate çıkın!