Loading icon

Saker som är förbjudna att ta ombord på flygplanet

Flygbolag är ett bekvämt sätt att snabbt ta sig till destinationen. Men ibland kan denna metod medföra olägenheter på grund av innehållet i handbagaget. Både resenärer med erfarenhet och nybörjare ställs inför detta problem. Vad är dessa saker och varför skulle de inte ta ombord? Hur kan dessa förbud gå runt?

År 2022, liksom tidigare år, skiljer sig en lista över saker som inte kan tas ombord beroende på land och flygbolag. Men trots detta kan allt delas in i sådana som är oönskade bara i vissa länder och flygbolag, och de som inte kan transporteras någonstans.

Det är förbjudet att ta med skärande och sydda metallföremål och verktyg ombord på flygbolag: saxar, knivar, yxor, konstruktionsverktyg (tång, hammare, såg, buzz, tång och andra), skjutvapen och ammunition, explosiva och inflammatoriska föremål och blandningar (smällare, fyrverkerier, bengaliska lampor, krut, tändstickor och tändare, lösningsmedel och sprayburkar). Att förbjuda leksaker som imiterar dessa föremål.

Alla föremål under tryck som innehåller gas kan inte transporteras ombord på flygplanet. Ämnen och föremål som innehåller giftiga ämnen. Varje år utökas och deklareras deras lista genom avtal mellan länder runt om i världen. De uppenbara föremålen i denna kategori kan vara en kvicksilvertermometer, en tonometer, en barometer och olika syror och klorinnehållande ämnen.

Under ett strikt förbud kvarstår lättfördärvliga livsmedel: fisk, mjukost, mejeri- och köttprodukter med kort hållbarhet. Men bli inte upprörd, du kan ta med dig smörgåsar, chokladkakor, frukt och nötter, hårdost och korv, bröd, kakor och godis till flyget.

När det gäller vätskor eller "halvvätskor" är det svårare. Yoghurt, vatten, juice, sylt, mjukost kan tas ombord i en behållare vars volym inte överstiger 100 ml. Det är värt att notera att den fasta volymen avser just kapaciteten och inte de transporterade produkterna. Därför kommer det inte att vara möjligt att bära 100 ml vatten i en flaska med en volym på 0,5 liter.

Flytande hygienprodukter, såsom: schampo, balsam och duschtvål kan transporteras i miniatyrflaskor som inte överstiger den rekommenderade volymen. Sådana behållare kan nu hittas inte bara på flygplatser, utan också i många butikskedjor för hemmet eller med kosmetika. Ofta säljs de redan kompletta med ett paket av önskad storlek. Mediciner kan medföras ombord på flygplanet. Men läkemedel i flytande form är inte heller mer än 100 ml, och hårda läkemedel är önskvärt att tas tillsammans med recept från läkaren.

Begränsningen för transport av vätskor med en volym på högst 100ml är giltigt på alla flygplatser inte av en slump. Det ger säkerhet under flygningen utan att skada passagerarna. Alla flytande ämnen som är nödvändiga för livet, oavsett om det är vatten eller droger, räcker i en volym på 100 ml. Men olika brandfarliga och brandfarliga vätskor i en volym på mindre än 100 ml kommer inte att kunna orsaka irreparabel skada och ha en irreparabel effekt på flygets gång. Eftersom brandsläckningsmedlet som finns tillgängligt ombord kommer att eliminera problemet.

Om en oförutsedd situation har inträffat: på alla flygplatser, en passagerare som har passerat registreringen, en subccelete och andra typer av inspektioner kan köpa nödvändiga föremål och mat i den så kallade "rena" zonen. Det finns tullfria butiker, olika livsmedels- och souvenirbutiker. Det är värt att notera att taxfreebutiker endast finns på internationella flygplatser.

Innan flygning rekommenderar vi att du noggrant läser listan över föremål som är förbjudna för transport med flygbolaget . Och åk på en resa med gott humör och utan problem!

Köp billiga flyg