Loading icon

5 sätt att överleva en flygkrasch

Många flyger med flyg och förlitar sig ofta på piloter. De är övertygade om att allt kommer att bli bra med dem och att de kommer att kunna undvika en flygkrasch. Naturligtvis är en flygolycka inte så vanligt förekommande, men det kan ändå hända. Det har funnits en hel del sådana prejudikat genom mänsklighetens historia.

Därför, om du flyger ofta, är det inte på sin plats för dig att lära dig om sätt som hjälper dig att överleva.

< p data-tag="figure">

Men vad är dessa sätt? Vi kommer att berätta 5 sätt som hjälper dig att överleva i en flygkrasch.

1) Säkra platser

På planet, försök att välja säkra platser för dig själv för att öka dina chanser att överleva. Naturligtvis är det omöjligt att helt förutse olycksplatserna, men i händelse av en katastrof kan du komma loss med mycket färre offer. Välj platser nära nödutgången så att du snabbt kan ta dig ut i händelse av en nödsituation.

2) Säkerhetsbälte

Det kan verka som ett enkelt och oviktigt råd att du behöver spänna fast säkerhetsbältet på ett flygplan. Men samtidigt måste det göras. Så du kan undvika mycket mindre skador än om du inte hade på dig säkerhetsbältet. Ignorera därför inte säkerhetsbältet.

3) Posera

Om planet börjar skaka och det uppstår en nödsituation måste du gå in på höger

a href="https://www.theflightexpert.com/how-to-survive-a-plane-crash/">hållning. Hon kan minska skadan eller helt undvika den. Du måste trycka huvudet mot baksidan av sätet och vira armarna runt det. På så sätt kommer du att kunna landa på marken med minsta möjliga skada och i allmänhet överleva utan att skada dina vitala organ.

4) Visa initiativ

Det finns ingen anledning att få panik när saker och ting inte går enligt planerna. Försök att vara proaktiv och agera snabbt. Så du kan fråga situationen snabbare än andra, ta en skyddsväst från flygvärdinnan, andra människor kommer inte att störa dig och så vidare.

5) Glöm ditt bagage och rädda ditt liv

Även om det finns värdesaker i ditt bagage måste du rädda ditt liv, men inte ditt bagage. Om du sparar den och bara drar den med dig, då kommer du inte att hinna komma ut så fort som möjligt, du kommer att hamna i en skara människor, det kan vara besvärligt, svårt för dig osv. Några sekunder kan vara avgörande och bör inte användas till oviktiga saker.

Flygbiljetter online