Loading icon

Världens bästa stränder

Världens bästa stränder

Vem drömmer inte om att tillbringa en semester på en sandstrand - egentligen, vad kan vara bättre än solen, det turkosa havet och sammetslen sand? Du kan välja den bästa platsen för semester och rekreation empiriskt. Bland turisterna går det rykten om flera hörn av planeten, där resten förvandlas till ett sant nöje.

Till exempel Trinidad, det ligger i norra delen av halvön i söder Amerikanska fastlandet och är känt för sina fantastiska stränder. Det bästa resortområdet här anses vara Maracasbukten. Vattnets renhet och insyn gläder alla turister; palmer växer vid kusten. Om du tröttnar på att ständigt simma och skrika, då kan du gå till den berömda Fishing Rock, som ligger väldigt nära, därifrån öppnar sig en vacker utsikt, du kan personligen se hur Atlanten möter Karibiska havet.

Smaragdvatten, snövita stränder , solnedgångar av fantastisk skönhet - allt detta är Maldiverna. Skärgården är ständigt högst upp på listan över romantiska platser på planeten. Om ödet log mot dig och du hamnade på denna fantastiska plats, bör du besöka atollen North Male och South. För dykare och bara fans av dykning kommer Ari Island, känd för sina undervattensskönheter, att vara av intresse.

Du kan lära dig allt , så det finns dykkurser, kostnaden för en sådan lektion kommer att vara cirka 25 euro, men då kan du beundra korallreven, bisarra fiskar och undervattenslandskap. Trots att djur- och växtvärlden på land är ganska rik och mångsidig, kan den inte jämföras med floran och faunan i undervattensvärlden.

På den östra mexikanska halvön Yucatan ligger den berömda Riviera Maya , som är hundra kilometer av fantastiska stränder som ligger vid den karibiska kusten. Det finns också en fantastisk syn och ett historiskt monument - Tulum, Mayastaden. Hela atmosfären kompletteras av chica högklassiga hotell, samt olika nöjesställen.

För älskare av extremsport är Maho Beach, som ligger på ön Saint Martin, lämplig. Förutom cocktails och klart vatten lockar den även turister med sina extremsporter. Nära denna strand ligger Princess Juliana Airport, landande flygplan flyger mycket lågt över semesterfirare (avståndet är bara tiotals meter). Det är inte för inte som "plain spotters", extremsportare och andra spänningssökande kommer hit. Restauranger och kaféer publicerar till och med schemat för ankommande flygplan.

Vilken är den farligaste stranden i världen? Utan tvekan är detta Queensland i Australien. Surfare kommer att hitta farliga strömmar, jättevågor och till och med konstanta hajattacker här. Dessutom riskerar turister längs den norra kusten att bli attackerade av lådmaneter varje kod. Det potenta giftet hos dessa djur kan vara dödligt, så det rekommenderas att avstå från att simma från oktober till april.

Hotell i Maldiverna