Loading icon

Parker i Catalonien. Parc Sama - besøger kongelige påfugle

Parker i Catalonien. Parc Sama - besøger kongelige påfugle

En solrig lørdag morgen tog vi ud for at besøge et af vores yndlingsvandresteder, som kaldes Costa Doradas grønne vidunder — Sama Park.

Fjorten hektar med fantastiske udsigter og smagsoplevelser med et elegant palæ i kolonistil! For dem, der tilbringer deres ferie i vores område, er parken et must-see.

Dette mirakel ligger ikke langt fra de berømte turistdestinationer. Seks kilometer fra Cambrils, fem - fra den maleriske by Montbrio del Camp. Salou er også tæt på.

Grundlæggeren af ​​parken er Don Salvador Sama, markisen Mariano, som boede i Cuba i en lang tid. Det var ølandskaberne, der inspirerede ham til at skabe Cuba i miniature på sit fødeland tilbage i 1881.

Til indretningen af ​​territoriet tiltrak markisen José Mestre, som blev berømt for sine værker om skabelsen af ​​Barcelona Citadel Park (Parque de la Ciudadela) samt Antoni Gaudi (havde en hånd med i skabelsen af ​​hjørnetårnet).

Under borgerkrigen blev parken betydeligt beskadiget, mest af alt gik til paladsbygningen. Dyr led også af menneskelig vilkårlighed. Ved hjælp af lokale myndigheders indsats blev parken til sidst genoprettet, men den zoologiske have blev ikke genoprettet.

Og fra den tidligere pragt af repræsentanter for faunaen er der nu volierer med fasaner, papegøjer og lamaer.

Kongelige påfugle strejfer frit langs de skyggefulde gyder, rolige skildpadder svømmer i søens dybder. Søen og vandfaldet tiltrækker særlig opmærksomhed. Der er tre holme ved søen, forbundet med broer.

På den centrale ø er der et lille bjerg lavet af brosten, der danner en hule med en bugt vindue. Bjerget er kronet med et observationsdæk i form af et lysthus, hvorfra en ægte kongelig udsigt over den omgivende pragt åbner sig.

Et af de dominerende steder i parken er reserveret til springvandet lavet af dronningens skal af bløddyrene - den gigantiske tridacna.

Apoteosen af ​​vores familievandring var en lille lavendelmark ved siden af ​​den centrale gyde.

Med en meget mere beskeden størrelse sammenlignet med de berømte marker i Provence, fascinerede det os fuldstændigt med sindsro fra blide syrenbuske og brummen fra hårdtarbejdende bier.

Bedste priser for billeje i Barcelona