Loading icon

Heiligdom van de Waarheid in Pattaya

Heiligdom van de Waarheid in Pattaya

Oosterse religie heeft vele prachtige heiligdommen die tot de verbeelding spreken. Maar geen van hen kan worden vergeleken met het heiligdom van de waarheid.

De architecturale en religieuze creatie verschilt fundamenteel van andere analogen, die constant aandacht hebben gekregen van toeristen.

Een beetje geschiedenis

Ondanks de sfeer van mysterie en het oude uiterlijk, werd de tempel relatief recent gebouwd - in 1981. Het is de jongste en meest populaire architectonisch monument.

Aangezien het gebouw werd gebouwd zonder een enkele spijker, zal de structuur voortdurend moeten worden gerestaureerd - dit is een van de belangrijkste kenmerken. De grondlegger van het idee van de schepping was een gerespecteerde en rijke man genaamd Lek Viryapan. Hij besloot dat de hele wereld op de hoogte moest zijn van de grote tradities van zijn vaderland. Lek werd geïnformeerd dat de dag van zijn dood precies zou komen wanneer de bouw van het Heiligdom van de Waarheid voltooid zou zijn.

In dit opzicht stelt de miljonair de laatste hand voortdurend uit. Zo wordt bijna elke maand de tempel gerepareerd of het gebouw versierd.
Aanvankelijk was het heiligdom een ​​soort museum.

Maar de mentale sfeer fascineerde de parochianen en ze hieven hun gebeden op naar de hemel. Sindsdien is het architectonisch monument een echt heiligdom geworden.

Wat is er opmerkelijk aan het heiligdom van de waarheid?

Het architectonisch monument bevindt zich in een verrassend pittoreske plaats. Het ligt op een rots waarvan de bodem wordt gestreeld door de golven. Omdat ze hier zijn, hebben toeristen een indrukwekkend uitzicht dat waarschijnlijk nergens anders te vinden is.

De tempel zelf is een curiositeit - hij is gemaakt van een speciaal soort hout, versierd met houtsnijwerk dat de ogen opent voor mensen en onzichtbare dieren. Als je de eerste stap in de tempel zet, duikt iemand meteen in een andere wereld. Toeristen worden overal vergezeld door beelden van Boeddha en mythische goden, die in hout zijn uitgedost. Het heiligdom vertelt de geschiedenis van de cultuur van Thailand, deelt geheime geheimen en onthullingen.

Waarom je het heiligdom zou moeten bezoeken als je in Thailand bent:

- de kans om jezelf te vinden in het hoogste gebouw ter wereld, gemaakt zonder een enkele spijker;
- een geweldige sfeer die de cultuur van de oostelijke landen weerspiegelt;


- de mogelijkheid om te genieten de schoonheden van de tempel en vraag om de vervulling van verlangens die zeker zullen uitkomen;
- afleveringen van de opnames van de film "Love in the Big City-2" werden hier gehouden.

< a href="https://foxiepass.com/nl/thailand/pattaya">Sightseeingtours in Pattaya