Loading icon

Graviditet og flyet - hvilke aspekter skal overvejes

Pregnancy er ikke en grund til at låse dig selv inde i fire vægge og helt opgive hvile og rejse. Hvis graviditetsforløbet ikke giver anledning til bekymringer, kan interessante indtryk kun hjælpe den vordende mor med at gøre denne periode behagelig og mindeværdig.

Læger siger, at et fly under graviditeten er en af de mest bekvemme transportformer, hjælper med at rejse flere hundrede eller tusinder af kilometer.

Ja, i et moderne luftforingsskib er der ingen stærke rysten og vibrationer, der er absolut ingen lugt af gasoline , og ventilationssystemet hjælper med ikke at opleve iltmangel.

Men at rejse med fly under graviditet kræver selvfølgelig visse forholdsregler.

Forskellige flyselskaber har forskellige holdninger til kvinder, der venter barn.

De fleste flyselskaber har ingen indvendinger mod, at vordende mødre flyver, så længe graviditeten er under 28-32 uger. Derefter kræves der ofte tilladelse fra en læge, der bekræfter, at flyrejser ikke vil skade kvinden og babyen.

Men nogle luftfartsselskaber tillader ikke gravide kvinder med en menstruation på mere end 32, og endnu mere - 36 uger, at flyve. Før du vælger en rute og booking tickets med et bestemt flyselskab, er det derfor værd at afklare deres holdning til dette spørgsmål. Og selvfølgelig få din læges mening.

Det er ikke ualmindeligt, at læger ikke anbefaler at gå ombord på et passagerfly indtil slutningen af første trimester – de stærke manifestationer af tidlig morgenkvalme, kombineret med flyskræk og forventninger om "hvad nu hvis der sker noget", kan skade nogle kvinder.

Men i andet trimester , hvis der ikke er særlige medicinske kontraindikationer, vil ingen begrænse dit ønske om at flyve.

Hvis du skal ombord på et fly under graviditet, skal du huske, at din nuværende rejse vil være anderledes end den sædvanlige. Først og fremmest kan du være meget utilpas i en trang stol, især hvis du ikke kan strække dine ben.

Derfor er det bedst at tage en billet til business class-kabinen - der er mere rummelige sæder og afstanden mellem dem er større. I almindelige saloner bør du vælge en plads helt i begyndelsen af salonen - der er mere ledig plads foran sæderne.

For det første. Du kan ikke sidde stille. Det er bestemt værd at strække benene fra tid til anden, bøje og løsne knæ- og ankelleddene, rotere fødderne og hvile fødderne på gulvet med kraft. Gå en tur rundt i kabinen flere gange under flyvningen - dette vil forbedre blodcirkulationen og aflaste dig for hævede ben.

For det andet. Hvis du bruger tabletter, skal du sørge for at tage dem med dig. Snup både et beroligende middel, der kan tages under graviditet og anti-nausea medicines .

For det tredje. Luften i en flykabine kan være meget tør. Så sørg for at bruge en fugtighedscreme. Tag en vandbaseret kosmetisk spray med dig for at friske dit ansigt op. Hvis du føler dig tørstig, skal du sørge for at kontakte stewardessen og bede dem om at bringe dig mineralvand uden gas.

Fjerde. For ikke at føle dig overvældet efter flyveturen skal du lægge et tæppe foldet flere gange under lænden - du kan også bede stewardessen om det. Dette vil reducere belastningen på rygsøjlen.

For det femte. Husk at tage dine medicinske dokumenter med din pregnancy history med dig på flyet, især hvis perioden er længere end 36 uger. Bare for en sikkerheds skyld.

Sjette. Husk: læger tillader ikke flyvning under graviditet, hvis flyvetiden overstiger 4 timer.

Og til sidst, vigtigst af alt: lyt til dig selv og din baby. Stol på din egen intuition. Og så vil du forstå, om du skal gå op nu - eller det er bedre at vente lidt.