Loading icon

Graviditet og flyet - hvilke aspekter bør vurderes

Graviditet er ikke en grunn til å låse seg inne i fire vegger og helt forlate hvile og reise. Hvis svangerskapet ikke forårsaker noen bekymringer, kan interessante inntrykk bare hjelpe den vordende moren til å gjøre denne perioden hyggelig og minneverdig.

Leger sier at et fly under graviditet er en av de mest praktiske transportformene , som hjelper til med å reise flere hundre eller tusenvis av kilometer.

I en moderne luftforing er det faktisk ingen sterk risting og vibrasjon, det er absolutt ingen lukt av bensin, og ventilasjonssystemet hjelper til å ikke oppleve mangel på oksygen.

Men å reise med fly under graviditet krever selvfølgelig visse forholdsregler.

Ulike flyselskaper har ulike holdninger til kvinner som venter barn.

De fleste flyselskaper har ingen innvendinger mot at vordende mødre flyr som så lenge svangerskapet er under 28-32 uker. Etter det kreves ofte tillatelse fra en lege, som bekrefter at flyreiser ikke vil skade kvinnen og babyen.

Men noen flyselskaper tillater ikke gravide kvinner med en periode på mer enn 32, og enda mer så - 36 uker, å fly. Derfor, før du velger en rute og bestiller billetter med et bestemt flyselskap, er det verdt å avklare deres holdning til dette spørsmålet. Og selvfølgelig få legens mening.

Det er ikke uvanlig at leger ikke anbefaler å gå ombord på et passasjerfly før slutten av første trimester – de sterke manifestasjonene av tidlig morgenkvalme, kombinert med flyskrekk og forventninger om «hva hvis noe skjer», kan gjøre vondt noen kvinner.

Men i andre trimester, hvis det ikke er spesielle medisinske kontraindikasjoner, vil ingen begrense ditt ønske om å fly.

Hvis du skal ombord på et fly i løpet av graviditet, må du huske at din nåværende tur vil være annerledes enn den vanlige. For det første kan du være svært ukomfortabel i en trang stol, spesielt hvis du ikke kan strekke på bena.

Derfor er det best å ta en billett til business class-hytta - det er flere romslige seter, og avstanden mellom dem er større. I vanlige salonger bør du velge et sete helt i begynnelsen av salongen – det er mer ledig plass foran setene.

For det første. Du kan ikke sitte stille . Det er absolutt verdt å strekke bena fra tid til annen, bøye og løsne kne- og ankelleddene, rotere føttene og hvile føttene på gulvet med kraft. Gå en tur rundt i kabinen flere ganger under flyturen - dette vil forbedre blodsirkulasjonen og avlaste deg for hevelser i bena.

For det andre. Hvis du bruker nettbrett, sørg for å ta dem med deg. Ta både et beroligende middel som kan tas under graviditet og medisiner mot kvalme.

For det tredje. Luften i en flykabin kan være veldig tørr. Så pass på å bruke en fuktighetskrem. Ta med deg en vannbasert kosmetisk spray for å friske opp ansiktet ditt. Hvis du føler deg tørst, sørg for å kontakte flyvertinnen og be dem om å bringe deg mineralvann uten gass.

Fjerde. For ikke å føle deg overveldet etter flyturen, legg et teppe brettet flere ganger under korsryggen – du kan også be flyvertinnen om det. Dette vil redusere belastningen på ryggraden.

For det femte. Husk å ta med deg medisinske dokumenter med graviditetshistorikken på flyet, spesielt hvis perioden er lengre enn 36 uker. Bare i tilfelle.

Sjette. Husk: leger tillater ikke flyging under graviditet hvis flytiden overstiger 4 timer.

Og til slutt, viktigst av alt: lytt til deg selv og babyen din. Stol på din egen intuisjon. Og da vil du forstå om du bør gå opp nå - eller det er bedre å vente en stund.