Loading icon

Zwangerschap en het vliegtuig - welke aspecten moeten worden overwogen

Zwangerschap is geen reden om jezelf op te sluiten in vier muren en rust en reizen volledig achterwege te laten. Als het verloop van de zwangerschap geen zorgen baart, kunnen interessante indrukken de aanstaande moeder alleen maar helpen om deze periode aangenaam en gedenkwaardig te maken.

Artsen zeggen dat een vliegtuig tijdens de zwangerschap een van de handigste vervoermiddelen is , wat helpt om enkele honderden of duizenden kilometers te reizen.

In een modern vliegtuig is er inderdaad geen sterk schudden en trillen, er is absoluut geen geur van benzine en het ventilatiesysteem helpt om geen een gebrek aan zuurstof.

Maar reizen per vliegtuig tijdens de zwangerschap vereist natuurlijk bepaalde voorzorgsmaatregelen.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben een verschillende houding ten opzichte van vrouwen die een baby verwachten.

De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben er geen bezwaar tegen dat aanstaande moeders vliegen als zolang de zwangerschap minder dan 28-32 weken duurt. Daarna is vaak toestemming van een arts vereist, die bevestigt dat vliegreizen de vrouw en baby niet schaadt.

Maar sommige luchtvaartmaatschappijen laten geen zwangere vrouwen toe met een periode van meer dan 32, en zelfs meer dus - 36 weken, om te vliegen. Daarom is het de moeite waard om, voordat u een route kiest en tickets boekt bij een bepaalde luchtvaartmaatschappij, hun standpunt over deze kwestie te verduidelijken. En vraag natuurlijk de mening van uw arts.

Het is niet ongebruikelijk dat doktoren pas aan het einde van het eerste trimester adviseren om aan boord van een vliegtuig te gaan - de sterke uitingen van vroege ochtendmisselijkheid, gecombineerd met vliegangst en "wat als er iets gebeurt"-verwachtingen, kunnen pijn doen sommige vrouwen.

In het tweede trimester echter, als er geen speciale medische contra-indicaties zijn, zal niemand uw verlangen om te vliegen beperken.

Als u aan boord van een vliegtuig gaat tijdens zwangerschap, moet u onthouden dat uw huidige reis anders zal zijn dan normaal. Allereerst kun je je erg ongemakkelijk voelen in een krappe stoel, vooral als je je benen niet kunt strekken.

Daarom kun je het beste een ticket nemen naar de business class cabine - er zijn er meer ruime stoelen en de afstand ertussen is groter. In gewone salons moet je een stoel helemaal aan het begin van de salon kiezen - er is meer vrije ruimte voor de stoelen.

Ten eerste. Je kunt niet stil zitten . Het is zeker de moeite waard om af en toe uw benen te strekken, uw knie- en enkelgewrichten te buigen en te ontspannen, uw voeten te draaien en uw voeten krachtig op de grond te laten rusten. Maak tijdens de vlucht een paar keer een wandeling door de cabine - dit zal de bloedcirculatie verbeteren en de zwelling van de benen verminderen.

Ten tweede. Als u tablets gebruikt, zorg er dan voor dat u deze meeneemt. Neem zowel een kalmerend middel dat tijdens de zwangerschap kan worden ingenomen als middelen tegen misselijkheid.

Ten derde. De lucht in een vliegtuigcabine kan erg droog zijn. Gebruik dus zeker een vochtinbrengende crème. Neem een cosmetische spray op waterbasis mee om je gezicht op te frissen. Als u dorst heeft, neem dan contact op met de stewardess en vraag hen u mineraalwater zonder gas te brengen.

Vierde. Om je na de vlucht niet overweldigd te voelen, leg je een meermaals opgevouwen deken onder je onderrug - je kunt er ook om vragen aan de stewardess. Dit vermindert de belasting van de wervelkolom.

Ten vijfde. Vergeet niet om uw medische documenten en uw zwangerschapsgeschiedenis mee te nemen in het vliegtuig, vooral als de periode langer is dan 36 weken. Voor het geval dat.

Zesde. Onthoud: artsen staan vliegen tijdens de zwangerschap niet toe als de vliegtijd langer is dan 4 uur.

En tot slot, het belangrijkste: luister naar jezelf en je baby. Vertrouw op je eigen intuïtie. En dan zul je begrijpen of je nu naar boven moet gaan - of dat je beter even kunt wachten.