Loading icon

10 manieren om luchtziekte tijdens de vlucht te verslaan

Luchtziekte is een vorm van bewegingsziekte die wordt veroorzaakt door tegenstrijdige signalen die de organen naar de hersenen sturen. De ogen passen zich aan het gebrek aan beweging om zich heen aan en sturen een bericht naar de hersenen dat er geen beweging is. Het vestibulaire apparaat neemt echter de daadwerkelijke beweging waar. Tegenstrijdige signalen veroorzaken misselijkheid en soms braken. Gelukkig zijn er enkele dingen die kunnen helpen bij het wegwerken van onaangename symptomen.

1. Vermijd junkfood . Let minimaal 24 uur voor je reis op wat je eet. Probeer geen vette, sterk gekruide of zoute voedingsmiddelen te eten.

Vermijd voedingsmiddelen die brandend maagzuur of reflux veroorzaken. Hoe minder je je op je buik concentreert, hoe beter.

Probeer niets te eten vlak voor uw vlucht, maar stap niet met een lege maag in het vliegtuig.

2. Beperk uw alcoholgebruik. Het drinken van alcohol voordat u op reis gaat, kan bij veel mensen luchtziekte veroorzaken. Probeer alcohol te vermijden en zorg ervoor dat u veel water drinkt.

3. Kies je stoel zorgvuldig. In de meeste gevallen kunt u uw stoel kiezen wanneer u uw vliegticket koopt. Zorg ervoor dat de plaats boven de vleugel en bij het raam is.

De stoelen boven de vleugels voelen minste beweging tijdens de vlucht. Als je aan het raam zit, kun je je ogen richten op de horizon of een ander stilstaand object in de verte.

De voorkant van het vliegtuig is een ander gedeelte die minder beweging voelt tijdens het vliegen.

4. Slaap goed voor de vlucht. Een goed uitgerust brein aan het begin van een vlucht kan je lichaam helpen om een ​​meer ontspannen toestand te behouden.

5. Gebruik medicatie tegen reisziekte. Voorkomen van luchtziekte is beter dan proberen het te behandelen nadat de symptomen zich hebben voorgedaan. Een arts kan helpen door medicijnen voor te schrijven die worden gebruikt om reisziekte te voorkomen.

6. Draag een acupressuurarmband of snuif gember. Hoewel het bewijs voor de effectiviteit van acupressuur of gember niet helemaal overtuigend is, vinden sommige mensen deze opties effectief. De armband oefent druk uit op de pols om acupressuurpunten te stimuleren, waarvan wordt aangenomen dat ze misselijkheid en braken helpen beheersen.

7. Vermijd lezen of spelen op je telefoon. Het is noodzakelijk om je te concentreren op iets dichter bij het gezicht, dit verergert de verwarde signalen die de hersenen binnenkomen.

Probeer een koptelefoon te gebruiken om naar muziek te luisteren, een opgenomen boek of een film tijdens de vlucht om de tijd te doden.

8. Pas de ventilatieopeningen aan. Zorg ervoor dat er frisse lucht rond je gezicht waait. Het inademen van de frisse, koele lucht zal u helpen ontspannen. Persoonlijke miniventilatoren kunnen ook helpen de lucht koel te houden.

9. Door technieken te gebruiken die een langzamere, diepere ademhaling bevorderen, wordt een deel van het zenuwstelsel geactiveerd, het parasympathische zenuwstelsel, dat helpt om de situatie te kalmeren.

10. Gebruik de hoofdsteun op de stoel. Dit kan je helpen ontspannen, maar het helpt ook om je hoofdbewegingen te stabiliseren. Gebruik een nekkussen als u zich daar prettiger bij voelt.